Notícies

El parc del Clot

26 06, 2022

El parque del Clot

Un dels pulmons verds de districte de Sant Martí és el parc del Clot, fruit de el disseny en 1986 de Dani Freixes i Vicente Miranda, va formar part de la nova generació d'espais públics que va promocionar l'Ajuntament de Barcelona a la dècada dels 80, els primers de l'etapa democràtica.

El parc es va projectar sobre el solar de 4 hectàrees en el qual se situava l'estació de tren de Clot i els tallers de reparacions de l'ferrocarril. Els arquitectes van voler conservar part d'aquestes estructures integrant-les en el parc dotant-lo així d'una caràcter singular. Les restes constructives, murs, finestres, arcs i la xemeneia delimiten els seus tres espais diferenciats.

Objectius importants de el projecte van ser la cura de la llum i generar una complexitat de recorreguts que fes el parc més gran.

En aquest espai urbà trobem una zona ideal per als jocs de pilota, un bon lloc per a les revetlles i concerts, una grada per a 2.000 persones i un accident topogràfic que transforma el parc en un espai més ric i més complex.

Un parc pensat per a l'ús i gaudi de l'ciutadà, que fusiona elements arquitectònics de l'passat amb un entorn de modernitat.

Passejant, descobrirem una passarel·la elevada, un llac i diversos murs de l'antic taller de RENFE, amb una canalització a la part de dalt que vessa l'aigua formant una cascada.

Aquest parc, està pensat per al gaudi dels joves però sense oblidar a la gent gran, els quals poden fer ús de les pistes de petanca o, senzillament, disposar d'un lloc tranquil i naturalitzat per desconnectar.

El projecte va rebre el premi FAD d'Opinió.

El parque del Clot

Contacta amb nosaltres

Descobreix com podem fer el teu projecte realitat

Contacte